Wat gevoeld
wordt wil
geleefd worden

Over Marie-Lotte

Hi, Fijn dat je er bent! Ik ben Marie-Lotte.

Als kind was ik nieuwsgierig naar het hoe, wat en waarom van alles wat voorbij kwam. Als jonge vrouw werd mijn aandacht getrokken naar de psyche van de mens en was ik geïntrigeerd door waarheidsvinding, rechtvaardigheid én spiritualiteit. Ik nam deel aan missies van ontwikkelingsorganisaties in Afrika en Zuid-Amerika, werkte voor internationaal opererende advocatenkantoren in Londen en NY en bezocht het Verenigde Naties hoofdkantoor in NY. Op de Zuid-as begon ik mijn carrière als advocaat, onderwijl ik in het geniep iedere dinsdag samenkwam met een spirituele groep om meer te leren over de universele intelligentie.⁣

Het ontwakingsmoment

Maar ook… hard werken werd het thema in mijn leven. Ik worstelde met de vraag ‘is dit het nou?’, voelde me geleefd en was koningin pleasen. Ik voelde me gevangen in mijn dagelijkse routine en stomende carriere, tot mijn gezondheid een wake-up call werd met de diagnose endometriose.⁣ 

Deze crisis zette me in beweging. Zorgde ervoor dat ik ging onderzoeken wie ik in essentie ben, wat ik uit het leven wilde halen en hoe ik dat kon realiseren. Ik zegde mijn baan op in de advocatuur en verhuisde naar New Orleans, USA en daarna Guatemala-City, waar ik moeder werd van drie kinderen.

De switch

In tropische avonturen herontdekte ik mijn kracht en de magie van het leven. Ik bezocht er naast mijn baan als HR-director van een internationaal bedrijf, diverse holistische scholen voor heling en bewustwording. Om me methodes eigen te maken dichter bij het hart te komen en ter heling van mijn lichaam.

Nu begrijp ik dat mijn klachten een noodsignaal waren, een roep van mijn hart om te luisteren naar mijn ware behoeften en niet langer op automatische piloot te leven.⁣ Inmiddels woon ik terug in Nederland in Zutphen. Het radicaal volgen van mijn eigen hart heeft mij zoveel levensvreugde en verdieping gegeven in mijn leven en werk en geleid tot genezing van mijn lichaam dat ik een sterke passie voelde, na het behalen van diverse binnen- en buitenlandse licenties waaronder die van de driejarige opleiding tot Levenscounselor van het holistisch opleidingsinstituut ‘Het Levenscollege’, mijn kennis en wijsheid te delen met anderen via diverse kanalen. Dat ook zij aangeraakt worden door hun intellect en intuitie, ratio en gevoel, om hun grootste potentieel te leven.

Van geleefd worden naar écht leven

In mijn 1:1 traject en ook tijdens groepsmasterclasses en bedrijfstrainingen is het mijn passie om mensen te inspireren en begeleiden in de hectiek van alledag zichzelf te zijn in hun persoonlijke ambities. Ik maak jou als mens en als ondernemer er graag van bewust en geef je de handvatten hoe je jouw potentieel kunt neerzetten. Door mijn internationale werkervaring word ik ook wel “Advocaat van het Hart” genoemd.

Onder andere schreef ik over de reis van hoofd naar hart en de diverse onderzoeken, methodes en tips het leer- lees en doeboek “Uit je hoofd in je hart, meer geluk thuis en in je werk” waarin ik je uitnodig op zoek te gaan naar wie je werkelijk bent en wat jou gelukkig maakt. En ben ik de gelijknamige podcast gestart.

In 2023 heb ik als aanvulling op mijn werk de opleiding tot Vertrouwenspersoon gevolgd om ook in het bedrijfsleven mijn steentje bij te dragen voor meer bewustwording en een veilige werkplek. Maar ook omdat ik het erg leuk vind samen te werken met bedrijven op verschillende vlakken.

Is je interesse gewekt dan kijk ik er naar uit je binnenkort (online) te ontmoeten voor een kennismakingsgesprek. Die kun je hier direct inplannen!

Liefs,

Meer regie en magie in je leven

– Hoofd ~ Hart
– Down to earth ~ Spiritueel
– Zakelijke markt ~Intuïtief coachen
– Ambitieus ~ Gevoelig
– Burgerlijk wetboek ~ Begeleiding van gidsen en engelen
– Vakkundig ~ Bevlogen
– Internationaal georiënteerd ~ Lokaal
– Gestructureerd ~ Avontuurlijk
– Aarde ~ Universum.
Tegenpolen? Voor mij niet.
Dit is wie ik ben.

In de media

Podcast ShariTalks ‘Embrace your vulnerability’ afl 10. met Sharita Raktoe

Het is een prachtig en compleet gesprek geworden over kwetsbaarheid en het volgen van het hart thuis en in je werk. Over de corporate wereld én spiritualiteit. Over intellect én intuïtie. Over de aardse dagelijkse routines en het sjamanisme. Ze interviewde me over mijn verschillende ervaringen in Nederland, Amerika en Latijns-Amerika en natuurlijk mijn boek en praktijk. Kortom het luisteren waard!

Podcast ‘Engel op Aarde’ #3 met Danielle Hermeler

In deze Podcast spreek word ik geinterviewd over mijn boek ‘Uit je hoofd in het hart, meer geluk thuis en in je werk’ en over mijn levenservaringen als mind georiënteerd mens, zoals zij dat noemde. We verkennen vragen zoals, hoe kun je hartpauzes inzetten om je hoofd tot rust te brengen en welke gezonde bedding kun je voor jezelf creëren zodat het hart zich makkelijker opent?

De online lessen bij The school of Healing

“Eerst geloven dan zien.”

In de klas laat ik je voelen dat je altijd de keuze hebt via je hart met je spirit team te communiceren als je bent vastgelopen in je persoonlijke leven, work-life balance of in je carrière. Ik nodig je uit, en geef je handvatten, je intuïtief licht aan te zetten en gebruik te maken van de energetische begeleiding vanuit het universum.