Wees een voorbeeld van liefde. Niet alleen vandaag, maar altijd.

Waar denk jij aan bij het woord liefde: zoetsappig aan Cupido, houden van, vriendschap, rode rozen, een gevoel van blijheid en vertrouwen? Een rood hart waar de energie vanaf spat?

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je alleen al denkt aan liefde, je dezelfde stof aanmaakt die antidepressiva ook probeert aan te maken in je brein. Deze stof is van invloed op je stemming en op het ervaren van gevoelens van vreugde en rust.

Een hart is hét symbool van een warmbloedig gevoel. En daar zit de crux; liefde is voelen. Je hart, dat zachte stemmetje in je hoofd, dat is namelijk liefde. Daarin liggen alle antwoorden opgesloten over wie je bent en welke keuzes je gelukkig maken om het heft weer in eigen hand te nemen. Je kunt zoveel meer bereiken als je jezelf traint meer liefde in je denken en je gevoelens aan te brengen. Je creëert daarmee een verbinding naar je hart; een opening naar wie je echt bent en waar je voor staat.

Het integreren van meer liefde in je denken en je gevoelens

Wanneer je je leven bekijkt door de ogen van liefde zul je anders gaan denken en handelen dan wanneer je je leven bekijkt vanuit angst en zorgen. Ik heb in eerdere blogs al stilgestaan bij het effect van positieve gedachten en overtuigingen over jezelf en anderen op je lichamelijke en psychische welzijn. Maak daarom van liefde je belangrijkste keuze en focus je op wat er goed gaat in je leven. Je kunt bijvoorbeeld een lijstje maken van onderwerpen waar je trots op bent. Complimenteer jezelf daarmee. Je zult merken dat dit je al verlichting en rust zal brengen. Lees dan iedere ochtend de goede dingen die je over jezelf schrijft en al hetgeen wat je tot nu toe al hebt bereikt eens door.

Zo versterk je jouw positieve gevoelens en word je je meer bewust van jouw liefde en vreugde. Hier en nu is je kans je leven weer in eigen hand te nemen. Pak die kans om de verkeerd geprogrammeerde overtuigingen in je hoofd te resetten en te leven in liefde. Liefde voor jezelf en voor anderen zorgt ervoor dat je jezelf en anderen met meer respect behandelt.

In mijn persoonlijke leven laat ik mij de hele dag leiden door liefde.

Liefde is voelen
  • Ik gebruik liefde als ik angst ervaar. Liefde in de vorm van vertrouwen.
  • Ik gebruik liefde om me gelukkig te voelen. Liefde in de vorm van blijdschap. 
  • Ik gebruik liefde in een situatie als dingen even niet lopen zoals ik dat zou willen. Liefde in de vorm van loslaten. 
  • Ik gebruik liefde als ik lichamelijke of psychische pijn heb. Liefde in de vorm van overgeven.
  • Ik gebruik liefde in de vorm van herkenning van wat er speelt. Ik erken daarbij mijn rol en oordeel mild over de goede en mindere punten van mezelf. 
  • Ik gebruik liefde als ik naar de waarheid zoek. Liefde in de vorm van eerlijkheid.
  • Ik gebruik liefde in mijn relaties en vriendschappen. Liefde in de vorm van houden van en vriendelijkheid.
  • En ga zo maar door. Liefde is op alles van toepassing.

Liefde als opening naar jouw hart

Startoefening in het aanbrengen van meer liefde in je denken en je gevoelens:

Een oefening die mij helpt bij het ervaren van meer liefde in mijn denken en gevoelens is het uitstellen van een reactie op bijvoorbeeld die ene minder leuke what’s app of email. Als je even wacht met reageren en eerst de vraag beantwoordt ‘hoe zou liefde in deze situatie reageren?’, zul je merken dat je daarmee de grootste emoties weghaalt bij jezelf en het vervolg je geen energie kost.

Vaak houdt het sturen van een negatief bericht of als ik iets negatiefs over iemand zeg tegen een ander me daarna nog een poosje bezig. Misschien heb jij dit ook; let er dan eens op wat er gebeurt als je iets positiefs over iemand zegt. Je zult merken dat je dan niet piekert en er bij jou een meer liefdevol positief gevoel achterblijft. Jaloezie speelt in dit verband vaak een rol. Wat nou als je je laat verwonderen of inspireren door wat een ander heeft of bezit? Hoe hard de leerschool ook is, soms kunnen mensen met hun tegengestelde kwaliteiten jou iets leren wat bij jou op dat moment minder ontwikkeld is. Of jou juist iets leren over hoe je niet wilt worden of hoe je beter niet kunt reageren in een situatie. Je zult zien dat dit je goed zal doen en je meer energie overhoudt voor de rest van de dag.

Je leven krijgt een nieuwe dimensie als je datzelfde hoofd, die zorgt voor gevoelens van angst en stress, inzet om in vertrouwen en liefde je leven te leiden. Als je meer liefde aanbrengt in je denken en je gevoelens zul je merken dat je leven moeiteloos verloopt en dat je meer kunt genieten van wat er allemaal op je weg komt. Stop je energie in wat je wilt bereiken in het leven. Wees eerlijk tegenover jezelf wat je prettig vindt en wat niet. En gebruik jouw denken om te veranderen in dátgene wat je dient. Het belangrijkste ingredient van je leven is liefde. Wees een voorbeeld; ALTIJD!

Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met mij op of maak hier een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan