Mijn favoriete boekenlijst

Tijd voor reflectie en zelfonderzoek! Er zijn recentelijk weer veel boeken en publicaties bijgekomen over diverse interessante onderwerpen die je inspiratie kunnen geven en ondersteuning kunnen bieden op jouw persoonlijke ontwikkelingsreis. Dit zijn mijn favoriete boeken van dit moment (op alfabetische volgorde van auteur):

Gabby Bernstein

Boeken ter inspiratie
 • Gabby Bernstein – Super Attractor (2019, Hay House Publishing)
 • Gabby Bernstein – Het Universum staat achter je, van angst naar vertrouwen (2017, Palaysia Productions)

Met haar lezingen en bestsellerboeken inspireert Gabrielle (Gabby) Bernstein mensen over de hele wereld om open en zelfbewust in het leven te staan en hun levensdoel te gaan leven. Volgens Gabby ben je zelf in staat je eigen toekomst te creëren, mits je anders gaat denken en luistert naar je intuïtie. Haar verhalen en universele lessen bieden een raamwerk voor het loslaten van de dingen die je levensgeluk, je veiligheid en een duidelijke richting in je leven blokkeren. Zodat je zonder angsten en stress je leven kan leven. Ze werd door Oprah Winfrey gevraagd in haar SuperSoul Sunday show, die haar voor de volgende generatie als ‘een leider van het nieuwe denken’ noemde.

Bonnie Bessem

 • Bonnie Bessem – Onderweg naar verlichting (2015, Uitgeverij Bewust zijn)
 • Willemijn Bessem – Leven in Liefde (2019, Uitgeverij Bewust Zijn)
 • Bonnie Bessem – Hemeltaal (2017, Uitgeverij Bewust Zijn)

Bonnie Bessem is psychologe, schrijver, medium en spiritueel coach. Ook is ze de oprichtster van het holistisch opleidingsinstituut voor bewustzijn en levenswijsheid “het LevensCollege” in Den Haag. In haar boek Onderweg naar verlichting introduceert ze de methode van de Levensinitiaties® waar westerse psychologie en oosterse filosofie hand in hand gaan. Het is een heldere en praktische training om op een dieper niveau te leren wie je in werkelijkheid bent en meer levensgeluk te ervaren.
Willemijn Bessem is econome, medium, schrijver, spiritueel coach en docent van het LevensCollege. Samen hebben de zussen twee boeken geschreven waarin de gesprekken zijn vastgelegd die zij met hun vader, die in 2015 is overleden, hebben gehad over het leven en daarna. Deze conversaties geven helderheid, inzicht en troost hoe je voorbij angst in liefde kan leren leven.

Deepak Chopra

 • Deepak Chopra – Metahuman. Unleashing your infinite potential (2019, Ebury Digital)
 • Deepak Chopra – Het zelfhelend vermogen. Revolutionair plan om je immuunsysteem te verstreken en gezond ouder te worden. (2018, Kosmos Uitgevers)

Deepak Chopra is een Indiase schrijver van boeken over spiritualiteit en alternatieve geneeskunde die in de Verenigde Staten woont. Na eerst werkzaam te zijn geweest als arts, heeft hij de kracht van meditatie en yoga ontdekt. Hij richtte meerdere spirituele centra op in Amerika en geeft wereldwijd lezingen. Zijn reputatie is niet onomstreden, maar hij heeft vele aanhangers. 

Stephen Covey

 • Stephen Covey – De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (2011, Business Contact)

Time managementgoeroe Stephen Covey (1932-2012) heeft er zijn levenswerk van gemaakt om mensen te laten zien hoe elk individu de regie kan nemen over zijn of haar eigen leven.  De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw, vandaar dat hij in dit rijtje niet kan ontbreken. Hij was een gedreven docent, organisatieadviseur en auteur, en medeoprichter van de gerenommeerde advies- en trainingsorganisatie Franklin Covey, die vestigingen heeft in 123 landen.

Louise Hay

 • Louise Hay – Machtige gedachten, een schatkist voor kracht (2018, AnkHermes)
 • Louise Hay – Je kunt je leven helen, het basisboek voor een gelukkiger leven (2017, AnkHermes) en het vervolg: Gebruik je innerlijke kracht (2018, AnkHermes)

Louise Hay (1926-2017) geniet internationale bekendheid als autoriteit op het gebied van persoonlijke groei en positief denken. Haar meest bekende en beroemde bestseller is “Je kunt je leven helen”; een prachtig boek waarin al de wijsheid, die ze na vele jaren studie en onderzoek alsook door haar werk als metafysisch counselor heeft verkregen, is vervat.

Tony Robbins

 • Tony Robbins – Je ongekende vermogens. NLP: zelfbewust denken voor een excellent leven. (2019, Kosmos Uitgevers)
 • Tony Robbins – Stap in je grootsheid. Hoe je onmiddellijk je mentale, emotionele, fysieke en financiële bestemming in eigen handen kunt nemen. (2018, Succesboeken.nl)

Anthony (Tony) Robbins is ondernemer, auteur, spreker en coach. Zijn hulpboeken worden wereldwijd verkocht en zijn evenementen worden bezocht door duizenden mensen. In zijn recentste boek Je ongekende vermogens legt Robbins op heldere wijze uit wat de revolutionaire vorm van psychotherapie – Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) – inhoudt en wat het voor je kan betekenen. Deze theorie gaat er kort gezegd vanuit dat je gedachten je zelfbeeld en je handelen bepalen. Zijn lessen draaien vooral om inzet tonen en veel actie nemen voor succes.

Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met mij op of maak hier een afspraak.

Voor meer Inspiratie volg me op Instagram @uitjehoofd_injehart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan